Ovn med damprengøring

Hvordan rengør man ovn med damprengøring

Ovnen varmer dampen i bradepanden op ca. 100°, så dampen løsner fedt og snavs, der lettere tørres af med en klud

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Fyld bradepanden med koldt vand
  2. Tænd for ovnens “damprengøring” (ca. 30 min,)
  3. Fjern snavset så hurtigt som muligt med klud vredet op med vaskeblandingen
  4. Vask eventuelt plade, ribber og bagerist i vaskeblandingen
  5. Tør efter med ren klud vredet op i rent varmt vand
  6. Rengør tætningslisten omkring døren med en ren fugtig klud
  7. Tør overfladerne efter med en tør mikrofiberklud

Ovnglas

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Ovnruden kan ofte tages af og lægges på blødt underlag på køkkenbordet
  2. Læg en klud med almindeligt håndopvaskemiddel på glasset i 30 minutter, så snavset opløses
  3. Tør glasset over med en fugtig klud
  4. På nogle ovndøre kan glassene skilles og vaskes hver for sig, hvis de er blevet snavsede
  5. OBS glassene bliver isat i den rigtige rækkefølge og med den rigtige side indad

OBS

Glasruden ind til ovnen er skrøbelig og må hverken få slag eller ridser. Brug derfor ikke slibende rengøringsmidler

Bagerist og ribber

Ofte af rustfrit stål

Det skal du bruge

Sådan gør du

Du kan rengøre med 3 forskellige metoder

  1. Vask bagerist og ribber i opvaskemaskinen
  2. Læg bagerist og ribber i blød i opvaskevand
  3. Smør bagerist og ribber ind i brun sæbe og pak dem ind i husholdningsfilm i 30 minutter
    1. Brug en stålsvamp eller en skuresvamp til genstridigt og fastbrændt snavs
    2. Skyl bagerist og ribber i rent vand
    3. Tør dem af med en blød klud

Ventilator

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Afbryd for strømmen inden ventilatoren tages ud
  2. Bagbeklædningen fjernes (læs brugsanvisningen)
  3. Ventilatoren tages ud (læs brugsanvisningen)
  4. Ventilatoren rengøres i opvaskemiddel
  5. Ventilatoren skylles med rent vand og tørres efterfølgende
  6. Monteres i ovnen, når ventilatoren er tør
  7. Husk at tænde for strømmen