Karklud

Karklud

Egenskaber

  • Sugende
  • Nem at rengøre
  • Nem at anvende
  • Kan vaskes mange gange
  • Tører hurtigt, så bakterier har dårlige betingelser
  • OBS: Bomuldsklud (tører langsomt)
  • Fiberklud (den bedste, tører hurtigt, men mest udskældte p.gr. af mistanke om mikroplast)

Anvendelse

  • Aftørring af køkkenborde, spiseborde og kogeplader
  • Aftørring af kogegrej
  • Skal skiftes når den er snavset, eller har været brugt til råt kød eller æg

Vedligeholdelse

  • Skift karkluden hver dag og efter brug af snavsede områder og berøring af kød, æg etc.
  • Skyl og vrid karkluden efter brug
  • Bred karkluden ud, så den kan tørre
  • Vask karkluden ved 60° ved almindelig brug
  • Vask karkluden ved 95°, hvis den har været brugt til kødsaft

OBS: Mikrofiberklude bør ikke anvendes som karklud, fordi madrester ikke kan skylles ud af fibrene

Tips

Karklude kan købes i supermarkeder, isenkræmmer, farvehandler

Sådan bruger man en klud