Frisk fisk

Sådan ser du, fisken er frisk

Hel fisk

  • Gæller: bør være strålende lyserød eller rød farve og fugtige
  • Øjne: klare og strålende
  • Skind: levende og skinnende. Farverne bør være klare og farverige. Slim er et godt tegn
  • Finner: bør være klart definerede – ikke tynde og brækkede
  • Lugt: frisk fisk lugter ikke – kun af hav. Den må ikke have en lugt, som du håber forsvinder ved tilberedning
  • Følelsen: en frisk fisk er fast i kødet. Alle fisk bliver slatne efterhånden som de fordærver
  • OBS: Fisk er bedst samme dag, de er fanget

Fileret fisk

  •  Kødet skal være klar og skinnende
  • Kødet skal være hvidt, rødt eller offwhite alt efter art
  • Friske fileter er faste at røre ved
  • frisk fisk lugter ikke – kun af hav. Den må ikke have en lugt, som du håber forsvinder ved tilberedning