Bælgfrugter

Sådan tilbereder du tørrede bælgfrugter

Tørrede bælgfrugter skylles godt og sættes i blød i 24 timer i koldt vand

  1. Koges i udblødningsvandet til de er møre = ca. 1 – 1,5 time
  2. Salt må ikke tilsættes under kogningen, dette øger kogetiden og bønnernes mørningstid
  3. Kogevandet kasseres

Linser:  kommer fra Middelhavsområdet. De tørres, afskalles og sælges enten hele eller flækkede. Farven er enten orangerød eller grønlig brun. Proteinindholdet er stort og linser er letfordøjelige

Kikærter: (garzanbobønner) er en bælgfrugt oprindeligt fra Indien, men dyrkes nu i Amerika, Australien og Afrika. Ærterne er cremegule og får en melet konsistens, når de er kogt. Kikærter er en god proteinkilde

Tørrede bønner: er rige på jern, kalium og B-vitaminer. Bønner er fattige på kulhydrater og fedt.. Bønner har et højt fiberindhold og kan derfor tilføre kosten de nødvendige slagger. Bønner findes i forskellige sorter:

    •  Hestebønner: lysegrønne, aflange og lidt flade
    • Røde kidneybønner: mørkerøde og noget større en haricots verts.  Kidney bønner SKAL koges i mindst 10 minutter for at nedbryde dens giftige substans
    • Haricots verts: hvide og små bønner – skal koges før spisning
    • Flækærter: tørrede, flækkede ærter uden overhud